Så snart snøen treffer bakken, kaster vintersport-entusiaster skiene på bilen og kjører opp til fjellene for å nyte snøen. Her er de viktigste tipsene når det gjelder transport av ditt vintersportutstyr:

Transport på biltaket

Den tryggeste måten å transportere ski og snowboard, er på biltaket. I en ulykke er det essensielt at passasjerene beskyttes mot skade frå blant annet skarpe kanter. Derfor- Fest sportsutstyr på taket, men du bør ikke kjøre fortere enn 130 km / t.

Den klassiske takboksen er perfekt for dette. I denne kan både skiutstyr, samt klede og andre ting fraktes under reise.

Som et alternativ til en takboks, er det også mer kostnadseffektiv med et magnetisk skistativ.  Ideelt sett er skiene montert med skifester bakover på takstativet. Så du og andre trafikanter er best beskyttet mot de skarpe kantene fra vintersportsutstyret.

Transport inne i bilen

Ski og snowboard kan transporteres i baksetet eller i lengderetningen mellom forsetene, men, ha i bakhodet at det vil øke risiko for skade ved en bilulykke.

For best mulig beskyttelse, bør ski og snowboard definitivt lagres i Skisäcken. Kjører du med for eksempel varebil eller SUV, kan du transportere sportsutstyr lett i bagasjerommet. En skillenett for cab dette gir ekstra beskyttelse.

Frakter du ski og snowboard i bagasjerommet, kan de bli presset gjennom pass-through- åpning i fremre del av bilen. Det er spesielt viktig å feste alt slik at ingenting kan skli.  Den sikreste måten å oppbevare ski- og snowboardstøvler, er ved bena i forsetet.

Andre nyheter