facebook google plus

Tlf: 9700 2222

Flyttebil

Den som ikke vet hvordan en skal håndtere en flyttebil riktig, risikerer ikke bare skade på transport, men også sikkerheten til beboerne. Vi forklarer i 5 enkle trinn om hvordan man systematisk og fremfor alt trygt sammen med flyttinghjelpere laster en transporter. Den forteller deg også hvordan de verste feilene kan unngås, selv til tross for god forberedelse.

Beskytt lasten før transport: Trinn 1

For å forhindre at alle møblene blir ripete etter flyttingen og når de kommer i ditt nye hjem, bør du først fjerne alle nøkler og håndtak i forveien. Det kan også lønne seg å dekke til møblene slik at de ikke ripes opp av hverandre.

Flyttebil - bild

Pakking av flytteeskene: Trinn 2

Hvis du ønsker å laste riktig, bør de viktigste eskene ligge først, og festet med belter. deretter de «minst viktige» altså, de som ikke inneholder mye knusende gjenstander, speil, bilderapper, skapdører og lignende. Avstanden mellom eskene og taket på transportbilen kan bli polstret med puter og tepper slik at man unngår at eskene dunker i taket.

Møbler for butikker i transporter: Trinn 3

I midten av flyttebilen bør gjenstander som bord, stoler og skap plasseres. Deretter bør disse også festes med belte eller tau, slik at de ikke rører ved hverandre for mye ved selve transporten.

Hvitevarer: Trinn 4

Vaskemaskin, tørketrommel, oppvaskmaskin og komfyr er alle store apparater som krever noe planlegging. Det kan være lurt å også losse dette tidlig.

Planter: Trinn 5

For flyttende som har husplanter de ønsker å ta med seg, er det også et par ting å tenke på. Siden planter ikke trives i mørke rom med lavt oksygennivå over lengre tid, bør transporttiden være kortest mulig. Oppbevar disse i små esker hvor de blir plassert godt og ikke blir eksponert for mye bevegelse, da de fort vil bli ødelagt på den måten.

Søk hjelp:

For å slippe å utføre flyttearbeidet selv, som innebærer en god del lasting og lossing, er det fornuftig å søke aktiv støtte. Hvis ikke nok mengde venner og bekjente er tilgjengelig den dagen du skal flytte- Er det ingen skam i å få et profesjonelt flyttebyrå til å hjelpe. Det er konkurransedyktige priser på markedet, så gjør litt research i forveien så du slipper unødvendig høy pris for hjelpen.